w

En säsongsstart med både upp & nedgång i Barcelona!

Nu är säsongsstarten av 2017 års Rallycross EM avslutad och Robin med sitt LarssonRX team tar med sig många positiva bitar från helgen. Tyvärr blev det uttåg i Semifinalen med en trasig drivaxel.

Det hela startade på lördagsmorgonen under den fria träningen där Robin & teamet visade att testerna på försäsongen vart lyckade. En 3:e tid sattes redan på andra varvet.

Q1 startade kort efter och en våt setup ställdes in på Audin. En blöt och slirig bana försatte förarna på prov och den som behärskade föret bäst var just Robin.
Vinst i sitt heat och första tid i omgången. En perfekt start på helgen.

I Q2 fortsatte sedan himlen öppna sig till och från. Men det stoppade inte Larsson från att fortsatt köra snabbt och han tog en andra tid i omgången endast nån tiondel från närmsta konkurrent.
Robin och LarssonRX teamet stängde ner depåtältet som ledare efter första dagen i Barcelona.

På lördagsmorgonen var regnet borta och solen började titta fram. Banan torkade upp snabbt och efter en lite sämre start i Q3 blev det trångt i första kurvan. Robin blev inklämd mellan 2 bilar och hans Audi började klättra upp på en av dem. En rullning var nära men Larsson lyckades reda ut situationen och tog sig i mål tillslut.

I Q4 satte sedan Robin 3:e snabbaste tid i omgången & var klar för start i första led till Semifinalen!

I Semifinalen var Robin snabbast av startplattan men med ett ytterspår in mot första kurvan var han tvungen att backa av lite och gick in bakom Anton Marklund. Robin åkte sedan på en smäll några kurvor senare av bakförfarande bil och det resulterade i en trasig drivaxel. Resten av loppet kämpade han frenetiskt men det räckte tyvärr bara till en 5:e plats och missad final.

Men LarssonRX teamet åker ändå från Barcelona med många positiva besked. Ett grymt jobb av Johan, Magnus, Stefan & Michael i helgen som sett till att bilen varit kanon!

Tack till alla våra fina sponsorer som vart på plats och stöttat!

@LarssonRX @Robinlarsson4

Text: Simon Eriksson

Latest posts

HöljesRX ”The Magic Weekend”

Årets höjdpunkt på Rallycross säsongen är här och det genom den svenska deltävlingen i Värmländska Höljes, även kallad ”The Magic Weekend”! Namnet passar tävlingen utmärkt då det nämns upp emot 50.000...

Read more

Robin slutade på 3:e plats i Solvalla!

Uppladdningen mot Höljes i solvalla gav många bra svar. Bra & mogen körning av Robin helgen igenom och en Audi utan några problem gav en 3:e plats i finalen. Under fredagens 3 kvalheat satte Robin en första tid...

Read more

RallyX Nordic Solvalla

För första gången sedan 2014 ska Robin ta sig an RallyX förarna på solvalla. Med en färsk vinst i EM deltävlingen i Norge ska LarssonRX teamet ladda upp med tävling på svensk mark inför EM i Höljes om 2...

Read more

Seger för Robin i Norge!!

Äntligen släppte de för Robin i Norge! Efter en fantastisk semifinal & final fick han kliva högst upp på podiet och fira en seger med champagne! Helgen började tungt för Robin i första kvalheatet med en 21:a...

Read more

Instagram feed