w

HockenheimRX

Dags för Robin att testa vingarna i VM sammanhang!

Efter några veckors uppehåll är det åter dags för Robin att rulla ut sin Audi A1 WRX på banan igen. Tyska Hockenheim är det som står värd och ett inhopp i VM är det som gäller.

LarssonRX har anmälts som ett wildcard till tävlingen och teamet ser fram emot att återigen försöka hävda sig emot de stora fabriksstallen (Audi, VW, Peugeot, Ford mm.).

Robin har tävlat på Hockenheim Ring 2 ggr tidigare med fina resultat. Senast förra säsongen tog han sig ända till final men efter att ha rullat sin Audi på 3:e varvet fick han aldrig chansen att utmana om podiumplatserna. Det ska tilläggas att han fortsatte köra helt ”flat out” i ytterligare 3 varv och tog sig över mållinjen.

”Nya uppdateringar och test i Höljes”

Det har gått några veckor sen Barcelona tävlingen avslutades och LarssonRX teamet har hunnit med att uppdatera bilen och även ett test i Höljes under uppehållet.Audi´n har nu en helt ny uppdaterad drivlina med växellåda, diffar och drivaxlar. Robin och Mekanikerna var i Höljes för test efter isättningen och det med ett lyckat resultat.

 

”Jag är riktigt taggad inför att köra i Hockenheim”

Robin kommenterar inför sitt inhopp i VM: ”Hockenheim Tyskland står på schemat i helgen, det ska bli riktigt kul att köra en VM tävling igen. Vi i teamet bestämde oss ganska tidigt på säsongen att vi skulle försöka få ett Wildcard till tävlingen och det är kul att vi lyckas få ihop allt till ett inhopp.
Vi i LarssonRX gänget har varit på test i Höljes förra veckan och testat nya diffar. Det känns som vi tagit ett steg framåt och jag fick en go känsla i bilen på slutdelen av testet. En känsla när allt flyter på och jag kan ladda på riktigt hårt i Audi`n.
Nu ser jag fram emot att stå på startlinjen igen och Jag är riktigt taggad inför att köra i Hockenheim!” säger Robin.

Hockenheim tävlingen är lite annorlunda mot andra event då det samkörs med tyska banracing serien DTM. Upplägget ser ut att 2 kval körs på fredag, 2 kval på lördag och Semifinal plus Final på söndag förmiddag. Tv tiderna för livesändning är alltså inte som vanligt utan sänds några timmar tidigare under söndagen.

Robin & LarssonRX crew är redo att tävla mot VM förarna och Ni kommer självklart kunna följa helgens racing via våra sociala medier.

LarssonRX @Robinlarsson4 @Larssonrx

Vi ser även denna tävling fram emot att ha sponsorer/supporters på plats! Det är ni som gör detta möjligt!

 

Text: Simon Eriksson

Latest posts

HöljesRX ”The Magic Weekend”

Årets höjdpunkt på Rallycross säsongen är här och det genom den svenska deltävlingen i Värmländska Höljes, även kallad ”The Magic Weekend”! Namnet passar tävlingen utmärkt då det nämns upp emot 50.000...

Read more

Robin slutade på 3:e plats i Solvalla!

Uppladdningen mot Höljes i solvalla gav många bra svar. Bra & mogen körning av Robin helgen igenom och en Audi utan några problem gav en 3:e plats i finalen. Under fredagens 3 kvalheat satte Robin en första tid...

Read more

RallyX Nordic Solvalla

För första gången sedan 2014 ska Robin ta sig an RallyX förarna på solvalla. Med en färsk vinst i EM deltävlingen i Norge ska LarssonRX teamet ladda upp med tävling på svensk mark inför EM i Höljes om 2...

Read more

Seger för Robin i Norge!!

Äntligen släppte de för Robin i Norge! Efter en fantastisk semifinal & final fick han kliva högst upp på podiet och fira en seger med champagne! Helgen började tungt för Robin i första kvalheatet med en 21:a...

Read more

Instagram feed