w

HöljesRX ”The Magic Weekend”

Årets höjdpunkt på Rallycross säsongen är här och det genom den svenska deltävlingen i Värmländska Höljes, även kallad ”The Magic Weekend”! Namnet passar tävlingen utmärkt då det nämns upp emot 50.000 åskådare 2017 till den lilla byn Höljes som knappt har 200 invånare. Fest, husvagnsekipage i alla dess former och Rallycross på högsta nivå i ett och samma paket. Dessutom kommer ett gäng artister att va på plats under kvällarna och förgylla helgen med härlig musik.

Tävlingsmässigt har de 2 senaste åren varit oerhört tunga år för Robin. 2015 hann han inte med många varv innan motorn rasa och helgen var över innan den ens hade börjat.

2016 låg han på en fin 3:e plats i sin Semifinal och hade allt under kontroll för en finalplats. Då rasa växellådan och även det året förstördes.

Nu är det dags att vända trenden till något mycket roligare och teamet har förberett sig extremt noga inför Höljes 2017.

Audin har varit hos Ingvar Gunnarsson Motorsport sedan hemkomsten från Solvalla där Larsson Jernberg Motorsports mekaniker Magnus Axelsson gjort ett grundligt jobb med bilen och han kommenterar: ”Många tävlingar på kort tid har satt press på oss mekaniker att leverera under tävlingshelgerna men även dagarna hemma i workshopen. Bilen har fått en bra service även denna gång inför tävling genom översyn av växellåda, utbyte av slitdelar, inställningar av viktfördelning och analyser från de förgående åren utan att avslöja för mycket. Vi känner oss välförberedda inför helgen.”

Banan i Höljes är en krävande bana för bilen men en otroligt häftig bana med tight första kurva, stor velodrom, högfarts backe där förarna kommer upp i hastigheter uppemot 170km/h på grus för att sedan ställa upp bilen i en skarp högerkurva och ge fullt mot ett stort hopp. En spektakulär bana för både förarna och publikhavet som samlas runt Höljes motorstadion.

Med 2 färska pallplatser de 2 senaste tävlingarna i Norge & på Solvalla kommer det en taggad förare till Höljes och Robin säger såhär inför ”The Magic Weekend”: ”Dags för årets höjdpunkt och den bästa banan i hela mästerskapet enligt mig. Dessutom många kompisar på plats och många av våra sponsorer som tar fram det där lilla extra. Det som gäller för min egen del är att försöka se det som vilken tävling som helst så jag inte sätter för mycket press på mig själv. Jag är välförberedd inför helgen och det ska bli sjukt roligt att komma till Höljes igen. Senaste EM tävlingen i Norge gick helt enligt planen och vi tog viktiga poäng i mästerskapet. Nu ska jag och teamet se till att vi får en lika bra tävlingshelg och plockar mycket poäng igen. Det är de viktigaste.”

Tävlingen drar igång redan under fredagseftermiddagen med träning i 2 timmar. Redan då hoppas vi att på att se många svart gula RL4 t-shirts runt banan.

Vi vill även tipsa alla om att besöka våran sponsor Blåkläder som är på plats under helgen på ovansidan av banan. Dom kommer ha lite tävlingar och försäljning.

Använd gärna taggen #RL4 i sociala medier under helgen för att visa stöd så ska vi se till att Ni alla får en grym show på Höljes banan!

Uppdateringar och information om Robin kommer självklart ut på våra sociala medier där ni gärna får gilla, dela och kommentera.

#LarssonRX #RL4 @Larssonrx @Robinlarsson4

Ses i Höljes!

 

Text: Simon Eriksson

Latest posts

HöljesRX ”The Magic Weekend”

Årets höjdpunkt på Rallycross säsongen är här och det genom den svenska deltävlingen i Värmländska Höljes, även kallad ”The Magic Weekend”! Namnet passar tävlingen utmärkt då det nämns upp emot 50.000...

Read more

Robin slutade på 3:e plats i Solvalla!

Uppladdningen mot Höljes i solvalla gav många bra svar. Bra & mogen körning av Robin helgen igenom och en Audi utan några problem gav en 3:e plats i finalen. Under fredagens 3 kvalheat satte Robin en första tid...

Read more

RallyX Nordic Solvalla

För första gången sedan 2014 ska Robin ta sig an RallyX förarna på solvalla. Med en färsk vinst i EM deltävlingen i Norge ska LarssonRX teamet ladda upp med tävling på svensk mark inför EM i Höljes om 2...

Read more

Seger för Robin i Norge!!

Äntligen släppte de för Robin i Norge! Efter en fantastisk semifinal & final fick han kliva högst upp på podiet och fira en seger med champagne! Helgen började tungt för Robin i första kvalheatet med en 21:a...

Read more

Instagram feed