w

NorgeRX ”Rallycross in Hell”

Efter ett långt uppehåll i EM serien i Rallycross 2017 (senast i Barcelona 1-2 April) är det nu åter dags för tävling och det i Norska Hell som ligger strax utanför Trondheim.
Eventet är känt som ”Rallycross in Hell” och banan ligger med en fin vy ut över det norska landskapet.

Robin har tidigare haft fina resultat på Lånkebanan med pallplats i VM 2015 och semifinalplats förra året.
Banan är en klassisk Rallycross bana som ligger i olika etager. Förarna startar på lite högre höjd för att direkt välja ordinarie högerkurva eller dyka in i jokerspåret. Därefter börjar en lång sluttning, nästan som att förarna kör ner i en dal, för att sedan vända uppåt igen mot målkurvorna.

Första EM tävlingen som gick i Barcelona gav en hel del positiva besked. Robin var snabbast efter dag 1 och stod i första led i sin Semifinal. Väl där blev det hårda bataljer som slutade i en söndrig drivaxel och en missad final.
Inför Norge ligger Robin och teamet på en 6:e plats i serien med siktet inställt på mycket poäng och klättring i tabellen.

LarssonRX teamet har passat på att låta Trollspeed racing göra en renovering av motorn under uppehållet och kommer till Norge med fräsch spis under huven.
Audin har varit hos våran mekaniker Magnus på Ingvar Gunnarsson Motorsport där han gjort en stor service för att allt ska vara så förberett som möjligt.

Robin & teamet har även gjort lite tester efter senaste tävlingen i Hockenheim med bra resultat.

Robin kommenterar: ”Äntligen dags för tävling igen efter ett långt uppehåll i EM och det på en bana jag verkligen gillar. Det vi måste lägga fokus på i Hell denna helgen är att hitta fästet på banan vilket vi vet sen förgående år. Gruset är ganska halt och det går att vinna mycket tid om man får in rätt inställning på bilen. Men vi kör med samma bil som förgående år och kommer vara väl förberedda på lördag när första start går. Det är en viktig helg för oss att hänga med uppe i toppen av serien och jag är laddad för att utföra det.”

Teamet ser verkligen fram emot helgen i Norge och kommer göra allt vad dem kan för att ge Robin så goda förutsättningar som möjligt. Sen vet vi vad han kan åstadkomma när väl det röda ljuset slår om till grönt i starten.

LarssonRX kommer även denna helgen ha ett stort antal fans på plats för att stötta fram Robin till fina resultat i sin svartgula Audi a1 WRX.

Följ Robins framfart under helgen i norska Hell på de sociala medierna!

LarssonRX @Larssonrx @Robinlarsson4
#LarssonRX #RobinLarsson4 #RL4
Vi är redo!

 

Text: Simon Eriksson

Latest posts

HöljesRX ”The Magic Weekend”

Årets höjdpunkt på Rallycross säsongen är här och det genom den svenska deltävlingen i Värmländska Höljes, även kallad ”The Magic Weekend”! Namnet passar tävlingen utmärkt då det nämns upp emot 50.000...

Read more

Robin slutade på 3:e plats i Solvalla!

Uppladdningen mot Höljes i solvalla gav många bra svar. Bra & mogen körning av Robin helgen igenom och en Audi utan några problem gav en 3:e plats i finalen. Under fredagens 3 kvalheat satte Robin en första tid...

Read more

RallyX Nordic Solvalla

För första gången sedan 2014 ska Robin ta sig an RallyX förarna på solvalla. Med en färsk vinst i EM deltävlingen i Norge ska LarssonRX teamet ladda upp med tävling på svensk mark inför EM i Höljes om 2...

Read more

Seger för Robin i Norge!!

Äntligen släppte de för Robin i Norge! Efter en fantastisk semifinal & final fick han kliva högst upp på podiet och fira en seger med champagne! Helgen började tungt för Robin i första kvalheatet med en 21:a...

Read more

Instagram feed