w

Seger för Robin i Norge!!

Äntligen släppte de för Robin i Norge! Efter en fantastisk semifinal & final fick han kliva högst upp på podiet och fira en seger med champagne!

Helgen började tungt för Robin i första kvalheatet med en 21:a tid i omgången och tidstillägg efter att ha hamnat utanför banmarkeringen med bilen. Men känslan i teamet var ändå att det var miss flyt och att tiden absolut inte speglade hur de skulle va. Detta märktes också senare i Q2 där han gick ut i ett tidigt heat, tog en grym start och satte en otroligt bra tid. Ju längre omgången gick fick vi kvitto på att de var så. När sista EM bil kört hade Robin drygt 6 sekunder ner till 2:an!
När sedan alla VM bilar kört Q2 stod sig fortfarande tiden. Och även där 6 sekunder till bästa bil!
Robin gick från 21:a plats till 3:e plats i totalen på en omgång!

Finaldagen startade även den bra, en tredje tid i både Q3 & Q4 och klart för första led i Semifinalen!

I Semifinalen bestämde sig Robin och teamet att satsa på jokerspåret direkt i första kurva. Robin fick en okej start men hade fullt fokus på jokerspåret och tvingade sin Audi till innerspåret av jokern. Efter att inte gett sig kom han ut först och jakten började. Han tog in tiondel efter tiondel på framförvarande bilar och på sista varvet när konkurrenterna var påväg in i jokern smet Robin snyggt förbi i ordinarie spår och finalplatsen i första led var säkrad!

Mekanikerna Johan & Magnus gjorde sedan ett grymt jobb i depåtältet innan det var dags att köra fram till startplattan. Dem slet frenetiskt och fick fram en välinställd Audi till Robin.

Utgångsläget var detsamma i finalen. Teamet bestämde sig återigen att satsa på jokerspåret direkt efter start & likt semifinalen var Robin först ut efter kurvan. Han satte högsta fart med 4,5 sekund fram till täten. Han åt upp över 2,5 sekunder innan det var dags för sista varvet. Jokerspåret tar runt 4 sekunder extra att köra och han kom återigen ut först och kunde defilera in mot mål till fansens jubel!
Robin flög över mållinjen upp mot överläktaren och startade firandet med att göra donuts!

Robin kommenterar efter segern:” Så jäkla skönt med en seger! Mycket poäng i mästerskapssammanhanget och skönt att få visa vad vi går för. Mina mekaniker och teamet ska ha ett stort tack efter denna helgen. Dem har slitit hårt och förtjänar detta”.

LarssonRX teamet har nu gått från 6:e plats i mästerskapet till en 2:a och jakten mot toppen har börjat!

Vi vill ge ett stort tack till Blåkläder Norge som vart på plats med hela 40 personer. Även AB Krossekonomi, Ingatorps Åkeri, ExTe och Kabe Transport vill vi tacka för all hjälp dem har ställt upp med!

 

#LarssonRX #RL4 #RobinLarsson

Text: Simon Eriksson Bild: Jan Kåre Rafoss

Latest posts

HöljesRX ”The Magic Weekend”

Årets höjdpunkt på Rallycross säsongen är här och det genom den svenska deltävlingen i Värmländska Höljes, även kallad ”The Magic Weekend”! Namnet passar tävlingen utmärkt då det nämns upp emot 50.000...

Read more

Robin slutade på 3:e plats i Solvalla!

Uppladdningen mot Höljes i solvalla gav många bra svar. Bra & mogen körning av Robin helgen igenom och en Audi utan några problem gav en 3:e plats i finalen. Under fredagens 3 kvalheat satte Robin en första tid...

Read more

RallyX Nordic Solvalla

För första gången sedan 2014 ska Robin ta sig an RallyX förarna på solvalla. Med en färsk vinst i EM deltävlingen i Norge ska LarssonRX teamet ladda upp med tävling på svensk mark inför EM i Höljes om 2...

Read more

Seger för Robin i Norge!!

Äntligen släppte de för Robin i Norge! Efter en fantastisk semifinal & final fick han kliva högst upp på podiet och fira en seger med champagne! Helgen började tungt för Robin i första kvalheatet med en 21:a...

Read more

Instagram feed